fbpx

Бегло познаваме фризьорството в Азия, затова поканихме един атрактивен японец, който ще ни разкаже от първа ръка

 coiffure beauty haydekazuВие сте част от творческия екип на Sebastian Professional и работите заедно вече много години. Как се присъединихте към екипа на бранда?

Харесах продуктите на Sebastian, още когато стъпиха на японския пазар преди 35 години. Един ден компанията направи конкурс за прически и аз го спечелих. По-късно станах член на екипа на Sebastian в Япония. Обикалях страната, за да демонстрирам подстригвания и стилизиране с продуктите на бранда. След това станах представител на Sebastian в Япония, а сега съм част от екипа на Sebastian в Азия и дори на китайския екип, въпреки че съм японец. Исках да стана международен стилист и благодарение на Sebastian успях.coiffure beauty haydekazu 5

 Какво Ви дава брандът като артист?

Философията на подстригване на Sebastian е доста по-различна от техниките на Сасун. Компанията ми показа методи на подстригвания, които могат да бъдат полезни в салонната работа.

 Представете ни накратко местния фризьорски пазар, шоута, изложения.

За съжаление, пазарът в Япония не се развива добре през последните няколко години. Клиентите над 40 години са склонни да платят за услугите в салона но младите не желаят да дават пари за подстригване и боядисване. Те предпочитат да използват продукти за масова употреба. Изложенията са малки, няколко пъти в годината. Но положението в Китай е различно. Младите хора, които работят там, имат мечти и страсти. Китай е голяма страна, а китайците обичат да бъдат красиви.

 coiffure beauty haydekazu 2Какво желае средностатистическият клиент в Азия?

Хората харесват боядисването с професионални техники. Терапиите за грижа за косата също са популярни, но по-скоро леките процедури след боядисване. Най-често се правят подстригвания, като клиентът идва веднъж на един или два месеца.

 coiffure beauty haydekazu 6Прическите, които показвате на сцена, са истинско изкуство от коса. Коя е любимата ви част от работата?

Харесвам подстригването и стилизирането на сцена. Когато се налага, използвам и удължения.

 От къде черпите вдъхновение във Вашата работа?

От много места – архитектура, цветарство, готвене, филми, природа, музика. Възхищавам се на работата на колегите Роберт Лобета за COTY, Микаел Полсинели (бивш творчески директор на Sebastian), Монце Морея от Испания.

 Вашите работи вдъхновяват много артисти. На какво искате да ги научите?

На уникални техники на подстригване с бръснач и ножици, които наричаме визуално подстригване.

 Постоянно пътувате. Кое е най-екзотичното място, на което сте били, и най-необичайното нещо, което сте правили?

През 1995 г. бях в Бали. Със себе си взех и инструментите си за подстригване. Отседнах в евтин хотел и започнах да предлагам на съседите си подстригване без пари. До този момент добре познавах само косата на японците – права и черна. Толкова беше скучно за мен. В Бали подстригах косите на много чужденци и на местните хора. Исках да опозная други текстури и цветове.coiffure beauty haydekazu 3

Скоро посрещнахте китайската нова година. Какви са Вашите очаквания?

Днес японският пазар много се свива, хората държат парите в джобовете си. Но това е моето време. Аз съм отворил очите и съзнанието си за работата с коса. Стиловете във фризьорството са като различните стилове в музиката. Новото поколение оценява силата на красотата. Имаме шанса да отворим нова врата за тях, да им покажем 3D боядисване и минимум подстригване за максимални резултати.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!