fbpx

Цветелин Цветанов българският финалист в междунатодния конкурс All-Star Challenge на American Crew

Ти си тазгодишният финалист в конкурса на American Crew All-Star Challenge за България. Как реши да участваш в това състезание?

Този конкурс е още един начин да развия уменията си като бръснар, да предизвикам себе си и да достигам по-високи нива.

 coiffure beauty cvetelin cvetanov american crew 2Как избра концепцията на модела, с който кандидатства?

Концепцията беше вдъхновена от самия модел, с който се познаваме от доста време. Целта беше да покажа с работата си как от един тийнейджър с рошава коса мога да създам мъжка визия със суперкласически стил.

Имаше ли ментор по време на подготовката?

В случая, да – моят приятел и колега Флорин Дин, познат още като Котой. С него заедно обсъждахме как да изградим визия, с която всеки мъжкар би се гордял или би искал да има.

Според теб как трябва да изглежда стилната мъжка визия?

Тя трябва да е лесна за поддръжка, или по-скоро – всеки мъж би трябвало да изглежда стилен, без ужасно много усилия. Сега е модерно да си естествен, но, разбира се, с малко помощ от личния ти бръснар. По отношение на останалата част от визията – облеклото, аз залагам на съчетание между леко небрежен и официален стил. Харесвам аксесоари като дървена папийонка, в които се крие тайната на стилната мъжка визия.

Беше на финала на конкурса в Барселона. Опиши ни своето преживяване.

За първи път пъ пътувам до ежегодната церемония като национален победител в конкурса All Stars Challenge. В България този конкурс се провежда за трета поредна година от Интеркозметика ООД, които са официален представител на марката American Crew за България. Те са и хората, които ни подкрепят по време на целия конкурс. Те организираха и самото пътуване до Барселона. Страхотно чувство е да се срещнеш с толкова много талантливи колеги от цял свят. Да гледаш на живо финалистите, стигнали до големия финал, при все голямата конкуренция, е добро упражнение за следващата година!

coiffure beauty cvetelin cvetanov american crew

Как се развива барбърството в днешно време?

Бръснарската култура набира скорост. Обученията на American Crew навлизат във все повече страни и със своята академия Menswork допринасят толкова много за развитието на мъжката култура. Те учат как една подстрижка да бъде подбрана правилно, да бъде изпълнена и персонализирана за конкретния клиент, защото всъщност индивидуалността е това, което прави разликата в днешно време!

Какво искат модерните мъже като услуги в салона?

Мъжете започват все по-старателно да се грижат за визията си. Все повече мъже идват при нас в Тhe Barber Shop powered by American Crew. Услугите, които желаят, са предимно подстригване и бръснене или оформяне на брада. Неизменно се търси актуално подстригване и стилизиране, а по отношение на брадата – или гладко бръснене (което при нас е цял ритуал и преживяване), или оформяне на брадата във форма, съобразена с предпочитанията, стила и лицето на клиента. Мъжете залагат предимно на къса коса и къса брада, но все повече започват да ни се доверяват за по-интересни подходи като контрастни форми – например дълга брада и къса коса, което за много хора е нова ера в т.нар. grooming habbits.

Мъжете по-капризни ли са от жените като клиенти?

Както при жените, така и при мъжете има капризи. Често обаче при мъжете капризността може да се обясни с факта, че те просто са наясно с особеностите на косата, скалпа и кожата на лицето. И с развитието на бръснарската култура все повече мъже ще знаят какво искат, по-рядко ще се приема за каприз твърдото им мнение и това ще ни помогне да ставаме по-добри в това, което правим.

Какви новости да очакваме в услугите за мъже в салона?

Бръснарство по света се развива с главоломна скорост – всеки ден намираме в социалните мрежи нови и интересни подходи, продукти или нещо друго. При нас в The Barber Shop powered by American Crew обаче услугите по-скоро ще се запазят същите. Вече почти 3 години налагаме бръснарската култура в България, образоваме клиентите за важността на доброто подстригване и използването на качествени продукти и смятаме да се движим в тази посока. Има толкова много работа, докато стане ясно, че мъжът не ходи на фризьор, а на бръснар. И едва тогава ще можем да си позволим да налагаме нови услуги, интересни и различни видове подстригване и глезотии. Бръснарската култура по същество е класика, традиция и общество и на нас това ни харесва.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!