fbpx

coiffure beauty ericson stress 4Най-новата терапия за тяло на Ericson Laboratoire регулира стреса и стимулира изгарянето на излишната мастна тъкан

 „Напълнях от стрес“ е най-често срещаното обяснение за увеличаване на обиколките на тялото и килограмите. Стресът и нервното напрежение предизвикват хормонални промени в човешкото тяло, водещи до покачване на теглото и напълняване, особено в областта на корема. В стресови ситуации организмът произвежда адреналин, за да мобилизира енергийния потенциал на тялото. Няколко минути след адреналина следва производството на кортизол, който участва в преработката на енергийните мастни запаси в захари. В малки количества кортизолът е нормален и естествен адаптивен рефлекс. Ако човек е подложен обаче на постоянен стрес, той произвежда много кортизол и започва да трупа мастна тъкан в областта на корема. Същевременно пада имунитета му и клетките стават инсулиново резистентни – не могат да регулират нивата на захарите, защото непрестанно имат нужда от приток на енергия.

Учените са установили, че екстрактът от червени водорасли Polysiphonia brodiei може да влияе на високите нива на кортизол косвено – чрез различни ензими и протеини, участващи в процесите липолиза и липогенеза. B-Shape представлява активна съставка, синтезирана от червеното водорасло, която стимулира производството на HSL – ключов ензим при триглицеридната липолиза. Също така B-Shape понижава производството на протеина LDPA, който възпрепятства липолизата. Тестовете с доброволци показват, че с приложение на крем, съдържащ 1.5% B-Shape, два пъти на ден, се намаляват проблемните обиколки във всички третирани зони: корем, ханш, бедра, ръце. При хора, подложени на голям стрес във всекидневието си и предразположени към хормонално напълняване, B-Shape повишава липолизата с 64%.

coiffure beauty ericson stress-2

Новата терапия на Ericson Laboratoire за изгаряне на мастните депа и изглаждане на целулита, натрупан вследствие на стреса от eжедневието – CELULIT BURN DSTRESS, залага на 3 основни активни съставки: B-Shape, която активира липолизата, Lipout, която превръща бялата мастна тъкан в кафява, и Betaphroline, която стимулира отслабването чрез производство на бетаендорфини, хормони на щастието.

 coiffure beauty ericson stress 3

СТЪПКА ПО СТЪПКА

CELULIT BURN DSTRESS е отслабваща терапия за хора с хиперактивен начин на живот, подложени на продължително нервно напрежение и стрес. Тя отпуска стреса в тялото и спомага за намаляване на натрупаната мастна тъкан.

 1. Тялото се ексфолира с Ексфолиращ и детоксикиращ скраб Е 2379.

Скрабът има за цел да почисти, изглади и тонизира повърхностния слой на кожата. Той съдържа B-Shape, Lipout и Betaphrolin, както и ексфолиращи силициеви частици, захар, микронизирана портокалова кора и екстракт от личи. Витамин Е като мощен антиоксидант и есенциално масло от грейпфрут – антистресова, дренираща и стягаща съставка, също са включени в състава на този уникален скраб. Продуктът се нанася и ексфолира с кръгови движения, първоначално със сухи, след това с влажни длани. След това се включва и специалната масажна ръкавица към терапията, като се работи с четката към кожата. На корема движенията са хоризонтални, а на останалата част от тялото – вертикални, възходящи.

 2. Тялото се масажира с Детоксикиращ и дрениращ крем Е 2381.

Масажът на тялото има за цел да стимулира кръвоообръщението, изгарянето и елиминирането на целулита. Напрегнатата и стресирана тъкан трябва да омекне и да се изглади. Масажният крем съдържа B-Shape, Lipout и Betaphrolin, както и зелен чай и кофеин, които са известни с мощното си липолитично действие. След мануалния масаж с детоксикиращ и дренажен крем следва масаж с ръкавицата. Този път се използва страната с ролките. На корема движенията са хоризонтални, а на останалата част от тялото – вертикални, възходящи.

 3. Увиване с Отслабваща и антицелулитна термична плазма Е 2380.

Плазмената загряваща маска улеснява проникването на активните съставки и подсилва отслабващия, дрениращ и стягащ ефект от терапията. Подготвя се, като 250 г от праха се смесва с 250 мл топла вода, нагрята до 20°С. Получената смес се нанася на цялото тяло. Маската съдържа B-Shape, Lipout и Betaphrolin, както и магнезиев сулфат със загряващ ефект. Ако салонът разполага с електрическо одеяло, може да се включи като допълнителен източник на загряване и това ще подсили ефекта от терапията. На финала тялото се почиства с топли влажни кърпи или клиентът взима душ.

Терапията продължава 90 минути.

Препоръчват се поне 6–8 процедури два пъти седмично.

 ДОМАШНА ГРИЖА

В домашни условия се препоръчва използването на комплект от серум и крем:

• Серумът стимулира изгарянето на мазнините и предотвратява отпускането на кожата. Съдържа B-Shape, Lipout и Betaphrolin, както и съставки за стягане и подобряване еластичността на кожата: африканска кигелия и екстракт от корен на цикория (иновативната биотехнологична съставка Tense‘up). Нанася се сутрин на проблемните зони;

• Кремът съдържа B-Shape, Lipout и Betaphrolin, както и зелен чай и кофеин, които са известни с мощното си липолитично действие. Нанася се вечер и е подходящ и за масаж на проблемните зони.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!