fbpx

Релакс на мехурчета от Ryor

Ако си мислите, че бирата се сервира само леденостудена и в халба, сте в голяма заблуда. Опитайте да си представите себе си лежерно потопени във вана, пълна догоре с кехлибарената течност. Тази картинка не е само в мечтите ви, а се материализира в чудна бирена терапия, която скоро ще бъде достъпна и у нас.

birena terapia Справка

Най-ранните сведения за производството на живителното пиво датират още от 6 хил. пр. Хр. и се откриват в писмената история на древен Египет и Месопотамия. Бирата е добре позната и на славянските племена от началото на 5 век. Рецептата за нейното производство се предава на гърците, които според Аристотел консумират страховити количества. На свой ред в забъркването на сместа се включват римляните, които я наричат „серевисия” – от богинята на земеделието Серес и латинската дума за сила „вис“. Още тогава е открита способността на кехлибарените мехурчета да подмладяват и разкрасяват кожата, както и да утоляват жаждата на целия организъм. Постоянната, но умерена консумация на бира понижава риска от онкологични заболявания и снижава до 45% смъртността вследствие на инфаркт при възрастните. Като разширява съдовете и стимулира кръвообращението, бирата подобрява оросяването на мозъка.

 Съставки

Бирата съдържа ценни белтъчини и аминокиселини, витамини В1, В2 и РР. В състава й влиза също въглена киселина, която влияе благотворно на дишането, кръвообращението и функциите на сърцето. Лабораторните тестове доказват, че в достатъчни количества екстрактът от хмел възпрепятства вирусни инфекции. Растителните съставки (полифенолите) улесняват обмяната на веществата и повишават способността на кръвта да улавя вредните свободни оксиданти. По този начин се забавя стареенето на клетките и се предотвратява натрупването на мазнини. Чистият ресвератрол от своя страна влияе благоприятно на клетките на белите дробове и е потенциален препарат срещу бронхити. Не на последно място е фосфорната киселина, която понижава нивото на хомоцистеина в кръвта и намалява риска от инфаркт.

Бирена вана

Освен че освежават кожата и приятно размътват главата, бирените вани имат и лечебно действие. Те подобряват циркулацията на кръвта и ускоряват детоксикацията. Вълшебните мехурчета отпускат мускулите и укрепват ставите. Най-добрата комбинация е когато пивоварната и ваната се намират на една ръка разстояние, какъвто е случаят с фамилната бирена фабрика Chodovar в Западна Чехия. Там се практикува оригинална бирена терапия с богата на желязо минерална вода от местния извор Ил-Сано, нефилтрирана бира, букет от билки и бирен квас. Благодарение на умело подбраните билки и съставки, потапяйки се във ваната, ви обгръща богата пяна и наситен аромат на свежо сварена бира.

По време на терапията постепенно се активизира сърдечната дейност, стимулира се кръвообращението. Затоплената кожа разтваря порите, през които се изхвърлят токсините, натрупани в организма. Живата бира е ферментирала в продължение на 90 дни, за да се получи естествена газираност без консерванти и катализатори. Букетът от лечебни билки регенерира кожата. Биреният квас съдържа целия комплекс витамини от група В, протеини и въглехидрати.

Ваната трае 20 минути. Ритуалът включва и чаша нефилтрирана бира, разбира се. Без да се прави изплакване, следва обвиване в топло вълнено одеяло и пълен покой за 20 минути. Завършва се с кратък масаж на зоните, касаещи стомашно-чревния тракт и метаболизъм. Четири часа след терапията се взима душ и се чувствате като нови.

 Благоприятно въздействие

Въглеродът от естествената ферментация на бирата действа отлично на кожата, стимулира кръвообращението, подобрява образуването на биологично активни вещества. Резултатът е успешно активиране на имунната сила на организма и стопиране на възпалителните процеси. Бирената вана стимулира обмяната на вещества в организма и обогатява кръвта с кислород, който достига до всички органи и тъкани. Отлично повлиява централната и вегетативната нервна система. Съставките способстват за пълна регенерация на кожата, стимулират кръвообращението и регенерацията на тъканите, възстановяват хормоналния баланс на кожата. При кожни заболявания положителната промяна настъпва още след първата вана. Подходяща е за лечение на псориазис, акне, целулит, заболявания на нервната система, стрес. Ваните с благотворната кехлибарена напитка не се препоръчват на бременни жени, на страдащи от високо кръвно налягане, както и на хора, които са претърпели сърдечна операция. Добрата новина е, че всички останали скоро ще могат да се насладят на бирената терапия Prave` pivni` lazn` и у нас.

 текст Кремена Цветкова съдействие Шами Би