fbpx

В началото на ноември двама известни фризьори пристигнаха у нас, за да споделят опит и да вдъхновят своите български колеги да премерят сили в международното състезание Color Zoom

nail barton coiffure beauty december 2016Нийл Бартън, Великобритания

Нийл Бартън е първият носител на трофея на Goldwell Color Zoom във Великобритания през 2010 г. и печели място в международния творчески екип на Goldwell Color Zoom през 2012 г. Неговият салон в центъра на Единбург се разглежда като номер едно дестинация за колористи в столицата на Шотландия. Неговата решителност, умения и страст са му спечелили репутация като международен експерт колорист, а зашеметяващите му фотографски колекции са включени в топ издания по целия свят.

Вие сте първият англичанин, спечелил професионалното състезание за стилисти Goldwell Color Zoom Contest през 2010 г. Как успяхте?

Изобщо не очаквах да победя! До националния финал във Великобритания стигнаха шест стилисти от моя салон, но само аз и моят колега Грейг спечелихме. В Париж се състезавахме на световния финал и победихме! Моят съвет е да вярваме в себе си и в това, което правим. И да следваме максимата: „Малкото е повече“.nail barton coiffure beauty december 2016_1

 Как се промени фризьорската Ви кариера след тази победа?

Днес вече съм част от международния артистичен екип на Goldwell, като работим на глобалната сцена и създаваме прически навсякъде по света. Две години бях мастер на Color Zoom и работех върху колекциите Color Zoom. Взех участие в развитието на дизайна на бранда Goldwell. Също така бях финалист на Британските награди за фризьорство, както и на Most Wanted Awards на списание Creative Head и AIPP Awards.

При гостуването си у нас представихте на сцена колекция с авангардни прически. Те ли са Вашата слабост като фризьор?

Тези прически бяха вариант на колекция Disrupt за 2016 г. В основата им стоят заоблените форми, ясно изразените геометрични линии и текстурата. Техниката Light Play беше ключът за фокусиране върху цвета. Да, определено обичам тази колекция.

 nail barton coiffure beauty december 2016_4Какъв най-често е акцентът във Вашите колекции – цветът или подстрижката?

Моите колекции са като фотосесии за списание с усещане за сурова небрежност. Обичам да използвам сурови текстури и да ги накарам да изглеждат красиви. Харесвам съвременните форми с модерен привкус. Използвам нови начини за нанасяне на цветовете, за да подсиля една визия. Избирам противоположни нюанси, за да създам настроение.

Вие управлявате собствен салон в Единбург. Освен подстригването какви процедури предпочитат шотландските жени?

Клиентите в салона обичат цветовете, както и процедурата по изправяне на косата с кератин. Много жени в Шотландия носят косата си къса, затова обожават да се заиграват с цветовете.nail barton coiffure beauty december 2016_2

 Фризьорската школа във Великобритания е много популярна. Вие лично къде сте се обучавали?

Аз се самообучавах. Преди да стана фризьор, завърших „Изкуствознание“ в университета. Стажувах в един салон и използвах социалните медии и видеоклиповете в Youtube, за да овладея нови техники на работа. Вдъхновявам се от всичко около мен. На младини много се възхищавах на прическите на Rush Salon в Лондон.

 Вие бяхте в България, за да ни запознаете с последните тенденции в подстригването. Как бихте ги обобщили?

Те постоянно еволюират в нещо ново. Модерни  са ярките цветове на един неутрален фон, както и бретони и заоблени геометрични форми, „нарушени“ от текстурата.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!