fbpx

lidia malez coiffure beauty december 2016_5Лидия Малец е изгряваща звезда във фризьорството. Тя е от Москва. Завършва магистърската програма за колористи на Goldwell, преди да спечели злато в Color Zoom в категория „Млад талант“ в Берлин през 2014 г. Има страст към модата и в момента изучава „Моден стайлинг“, за да  разшири знанията и уменията си, който я тласкат напред към нови вдъхновения.lidia malez coiffure beauty december 2016_2

Вие сте победител в международното състезание Goldwell Color Zoom през 2014 г., категория „Нов талант“. Цветовете ли са Вашата стихия и любимо поле за изява?

Харесвам всичко в моята професия – подстригване, колористика и стилизиране. Когато работих с международния екип на Goldwell върху колекция Disrupt, аз отговарях за цветовете и формите. Тези аспекти са много важни за мен, защото ми помагат да създам страхотни завършени визии.

 Вие сте част от международния творчески екип на Goldwell. Как се преплетоха пътищата Ви с този бранд?

След победата ми в състезанието Color Zoom животът ми се промени драстично. Първо дойде работата ми върху колекцията и запознаването ми с творческия екип на Goldwell. Това бе голям опит за мен. Последваха много снимки, работа върху телевизионни проекти, семинари, обучителни класове и участие зад кулисите на Седмицата на модата в Грузия. Това лято заедно с Нийл Бартън взехме участие в международен фестивал в Сочи. Там показахме колекция Disrupt. Освен това много обичам моите клиенти в салона. Те винаги ме подкрепят.

lidia malez coiffure beauty december 2016_4 Завършили сте Академия „Долорес“. Това ли е най-престижното училище за фризьори в Русия? Къде другаде сте се обучавали?

Обучавах се в художествено училище 7 години. Мисля, че там положих основите на моя артистичен път. Академия „Долорес“ е много популярна и най-силното училище за фризьори в Русия. Там се запознах с основите на занаята. След това работих като асистент в голям салон в Москва и посетих много обучителни семинари на международни преподаватели. Учила съм и в академиите на Tony & Guy, Vidal Sasson и Saco. Преминала съм през програма за мастер колорист.

 Сега участвате в Наградите за фризьорство на Русия. За първи път ли Ви е?

Да. Сякаш не мога да живея, ако не се състезавам. Исках да се пробвам в състезанието тази година, тъй като съм пълна с идеи. Лятото направих колекция, с която да участвам на Наградите за фризьорство на Русия. Успешно преминах два кръга на оценяване и сега съм финалист и очаквам резултатите. Връчването на наградите ще се случи през февруари. Нямам търпение!lidia malez coiffure beauty december 2016

 Как се развива фризьорството в Русия напоследък?

С мои колеги изнасяме вдъхновяващи семинари за фризьори, защото искаме да ги заинтригуваме да участват в състезанието Color Zoom, да бъдат креативни. В Русия има много известни фризьори, които са пример за новите таланти. Много фризьори използват модата като вдъхновение и разбират, че тя е свързана с косата. Преди не беше така. Сега фризьорите искат да се усъвършенстват! Това е много важно за развитието на фризьорската индустрия в Русия.

 Артистичност, дръзки цветове и креативност – това ли са ключовите елементи на Вашата работа?

Да, и трите са много важни. Един фризьор трябва да има куража да се променя, да разбира от мода и тенденции, да бъде отворен към всичко ново и да може да вижда вдъхновение в простите неща.

 lidia malez coiffure beauty december 2016_1Какви знания и умения споделихте с българските си колеги при гостуването си в София?

Главната ми цел беше да вдъхновя фризьорите да участват в предизвикателството Color Zoom. Зная, че догодина България ще се включи в надпреварата Color Zoom за първи път. Заедно с Нийл показахме техники, използвани в колекция Disrupt, и нашето вдъхновение за нейното създаване. Новите техники на подстригване, боядисване и стилизиране могат да бъдат прилагани в салонната работа ежедневно.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!