fbpx

Тя е едно от най-големите авангардни имена в съвременното фризьорство. Тук е, за да сподели с нас своята философия на работа.

yolly 3Йоли е креативен и технически директор на Pivot Point International. Създателка на уникални дизайни в косите, налагащипоследните тенденции в бранша, тя е сред любимците на световните подиуми. Доказват го многото награди от конкурси по цял свят и представянията й в над 30 държави и модни столици, като Ню Йорк, Милано, Токио и Сан Паоло. Името й е синоним на майсторство, а преподавателският й подход печели курсистите с достъпността си и умението да пренесе елементите на модернистичните прически в салонната визия.

Как започна кариерата Ви на стилист?
Баба ми притежаваше салон за красота, майка ми и чичо ми също бяха в този бранш. Така аз отраснах в семейството на фризьори. Но още от рано, работейки в салона, исках да изуча света на фризьорството и отвън. Винаги съм обичала обученията и затова се записах в обучителния център на Pivot Point в Амстердам. Там можех да почерпя от знанията на опитни учители. Три години по-късно имах възможността да замина за централата на марката в Чикаго и повече не се върнах!

yolly 2-2Идвате в България за втори път за ново обучение Salonability Cut & Color. Какво е предимството на този формат спрямо останалите обучения за подстригване и боядисване?
Тази програма е много подходяща за салоните благодарение на техники, които наистина променят съвременния свят на фризьора. Всеки участник в семинара ще усети, че може да повтори визиите още на следващия ден в салона си. Това е много важно за Pivot Point. Креативност в комбинация с техническо майсторство винаги са били наша цел, а участниците на семинара ще могат да увеличат печалбата на салона с наученото. Техниките на боядисване са разработени така, че да пасват на специфичните подстрижки и клиентите ще могат да се възползват от нова, персонализирана визия!

Защо детайлната консултация с клиентите е толкова важна?
В днешно време те са много добре информирани и е от съществена важност да разбираме техните очаквания и да им покажем какво може да се направи със специфичния тип на тяхната коса, форма на лицето и характеристики на тялото, така че прическата да пасва на начина им на живот. Вече не става дума фризьорът на всяка цена да налага дадена тенденция, а да адаптира модерното към индивидуалните очаквания на клиента.

За всеки ли са модните тенденции? Как да излезем от наложеното клише?yolly 1jpg
По принцип модните тенденции са подходящи за всички клиенти, но винаги по един персонализиран начин.

Какви са тенденциите в подстригването и цветовете този сезон?
Разберете сами, като видите колекция REFORM на Pivot Point!

Сега са изключително популярни тюркоазени, розови, лавандулови нюанси. Какво ще посъветвате фризьорите, когато се налага силно да изсветлят или обезцветят косата на клиента?
В днешно време продуктите са висококачествени, така че те сами по себе си не увреждат косата, когато се използват правилно. Най-важното е всяка услуга по боядисване да бъде персонализирана, вземайки под внимание специфичния тип на косата, цвят, порьозност и гъстота. Косата и кожата на някои клиенти са по-чувствителни, което влияе върху процедурата в салона. В допълнение, клиентите трябва да умеят да третират косата си у дома с професионални продукти и подходяща грижа.

Има ли трикове, които могат да улеснят работата в салона и в същото време да гарантират запазването на здравината на косата на клиента?
Няма трикове, нито магия! Има само наука и висококачествени продукти, които се грижат за здравето на косата в салона и вкъщи. Нещо повече, фризьорът винаги трябва да „следва“ косата и това, което тя му позволява да направи с нея. Винаги когато прекрачваме естествените граници на косата, рискуваме да се забъркаме в неприятности. Клиентът ще бъде недоволен, защото косата му ще изглежда повяхнала или увредена, или прическата няма да устои на изпитанието на времето, защото не е била пригодена към естествените възможности на косата. Така че, не ви трябват никакви трикове или магия, а истинско уважение към косата, което ще ви гарантира нейната здравина и блясък.

yolly -4След няколко месеца ще сте отново в България за представянето на новата колекция на Pivot Point – REFORM. Какво „реформирате“ в нея?
Креативността на фризьорите отразява духа на неспокойните времена, в които живеем. Дизайнерите поставят под съмнение стари клишета и ни молят да се вгледаме в многообразието и да насърчаваме приобщаването. За да отговорим на предизвикателството и да се адаптираме към тези времена на вълнения, раздори и несигурност, ние трябва да се „реформираме“. Pivot Point представя силни женствени визии за т.нар. neo she. Тези нови, силни жени са чувствени и нежни, същевременно са твърди и изискани. REFORM показва нова граница на феминизма с нотка на гръндж, придавайки му леко по-суров вид. Гласът на REFORM е доминиращ, но все така мелодичен. Прическите са женствени, но излъчват сила и култивираност. Подстрижките дават възможност за креативност в стилизирането, които да отговарят на промените в настроението и да предпазят от монотонност.

Да привлечеш и задържиш клиентите в днешно време е трудно. Каква е формулата за успех?
Винаги да бъдеш свързан с клиентите, да се вслушваш в тях и да отговаряш на техните нужди. Всичко започва с уважение към клиента, неговата коса и желания. Както и с уважение към твоя занаят и реалистичните възможности на косата. Бъдете отворени и честни и вашите клиенти винаги ще се връщат при вас!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!