fbpx

coiffure beauty Alexsander de Paris 1Ив Гале е член на артистичния екип на Академия Alexandre de Paris. Той бе за първи път в България по покана на My Style AcadeMy за двудневен семинар на тема „Официални прически“.
Представяме ви втората част от вълнуващото интервю с него.

Кой е най-важният урок, който Ви даде Александър дьо Пари?

Веднъж го попитах какъв съвет би дал на мен, като млад фризьор, а той ми отговори: „Има 4 неща, които трябва да правиш – да работиш, работиш, работиш и пак работиш. А петото е да ходиш в музеите!”. Защо? Защото всеки трябва да намери своята артистична натура, където би му харесало. Може да бъде на улицата, в списанията, музеите, кината. Така развиваме нашата креативност и черпим различни идеи за вдъхновение. Г-н Александър много обичаше музеите и картините, които му даваха вдъхновения за прическите.coiffure beauty alexander de paris 2

Как се създава визия за високопоставена личност?

За нас е без значение коя е клиентката и какъв е нейният социален статут. За нас всяка клиентка, седнала на фризьорския стол в салона, е принцеса. Така че към всички подхождаме по еднакъв начин. Ние слушаме клиентката, съобразяваме се с нейните желания. Тя винаги иска да получи повече информация за прическата си независимо дали е принцеса, или не. Никога не бива да забравяме ние като фризьори от къде идваме и нека бъдем скромни в същността си, а не да се превъзнасяме в облаците.

Каква е формулата за правилно дозиране на аксесоарите в прическата?

coiffure beauty alexander de paris 3Смятам, че прическата не трябва да бъде „смачкана“. Ако сложите аксесоари, които са прекалено големи, вашата прическа ще изгуби стойност. Трябва да останете в рамките на елегантността, а не да претоварите и развалите прическата. Изборът на аксесоари зависи и от случая.

Какво се случи през втория ден от обучението?

Изработихме прически за сватба, където използвахме и допълнителна коса, като подплънки и удължения. Прическите бяха по-тържествени, но не изключително обемни. Показах изцяло прибрани прически, но на тази основа могат да се направят безброй вариации на кока. Моята цел бе да покажа стъпките на действие, как се работи с различните секции на косата. Това е знанието, което искам да предам на моите курсисти, да стимулирам тяхното въображение и да ги предизвикам да експериментират. С тази техника може да направите всеки кок, който си пожелаете – с повече къдрици, по-прибран или с повече детайли, това е по желание.

ГОДИШЕН АБОНАМЕНТ за COIFFURE BEAUTY

coiffure beauty Alexsander de Paris 5Вие от какво черпите вдъхновение?

Често разглеждам модни списания, музеи и скулптури. Проучвам как могат да бъдат направени определени прически, вдъхновявайки се от статуя или картина. А в наши дни най-лесно е в Интернет. Може да разглеждате безброй сайтове, от които да почерпите вдъхновение. Тъй като съм в артистичния екип на Alexandre de Paris, избирам темата на някое шоу, което ще правим, и започвам да търся.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!