fbpx

coiffure beauty december 2017 montibello 1Джорди Тенас и неговият колега Хорхе Суарес бяха в София по повод официалното представяне на Montibello у нас и 50-годишнината на марката. Двамата заедно с креативния екип на Selena ES създадоха запомнящо се шоу, озаглавено Street Spirit & Alter Ego. Специално за читателите на Coiffure Beauty Джорди сподели какви са новите тенденции за следващата година и на каква визия да заложат дамите за предстоящите празници.

От колко години работите с Montibello?
От цели 20 години! Когато човек работи дълго време с една компания, тяхното сътрудничество се развива и то върви в правилната посока, което е добре за всички.

С какво Ви привлече марката?
На първо място, хората, които работят в компанията, са много човечни. На второ място, всички продукти на Montibello са произведени по един изключително професионален начин. Аз лично участвам в цялостния процес по разработването на новите продукти – от това, какви продукти ще лансираме на пазара, през срещи с екипа от лабораторията до маркетинга, за да направим продукта завършен и готов да бъде представен пред широката аудитория от фризьори и клиенти. Освен това Montibello е световна компания, която се грижи за красотата в целия свят. Заедно с креативния екип сътворяваме новите колекции на марката, както и работим активно с химиците от лабораторията при създаването на новите продукти.

Сега чествате 50-годишнината на марката. Как се развива брандът през годините?
Най-важното за Montibello е да привлича крайните клиенти и те заедно да вървят напред. Марката произвежда един модерен продукт и това е целта – да дадем модерно решение на фризьорите. Ето защо в днешно време сме фокусирани към цвета, защото боите за коса и тониращите продукти обуславят голяма част от бизнеса в салона. Модата се развива много бързо в днешно време и за да отговорим на търсенето на фризьорите за различни цветове, Montibello се фокусира в разработването на нови модерни цветове, които в същото време да отговарят и на желанията на крайните клиенти.coiffure beauty december 2017 montibello 4

Вие сте част от артистичния екип на Montibello. Как се ражда една колекция?
Аз и моите колеги работим с различни компании, т.нар. Hit Hunters, които имат за цел да следят как се развиват модните тенденции по целия свят, какво се носи на улицата от крайния клиент. Тази година работим с една такава компания от Париж. В следващия пролетно–летен сезон например основна тенденция ще са цветята, което означава, че ще срещаме тези елементи в различни продукти, десени, цветове и др.

Какви новости предстоят при Montibello?
През декември ще подготвим новата пролетно–лятна колекция на марката, която включва и лансирането на нова линия от продукти. Акцент през този сезон ще са блондинките. Знаете, че почти 60% от клиентките в салона са блондинки, и за да отговорим на още по-големия интерес към русите цветове, ние създадохме една изцяло нова линия за създаване и грижа за русите цветове. Като голяма част от салонния бизнес, а именно оцветяването в русо, ние разработваме линия за грижа за русите коси. Продуктите са с абсолютно нова формула, която съчетава цвят и терапия в едно. С новата колекция на Montibello ще покажем различните възможности на новите продукти на марката за разкошни, нежни руси цветове. Предстои ни заснемане на самата колекция с модели, а визиите ще бъдат лансирани през март.

coiffure beauty december 2017 montibelloНа шоуто Street Spirit & Arter Ego видяхме по- къси визии и завръщане на асиметричните бретони. Това ли ни очаква през следващата година?
В София показахме много различни визии, като акцентът пада върху бретоните и асиметричните линии на косата. Когато говорим за дължина, не можем да се ограничим само с късите коси. Да, те са интересни и различни, но във всяка наша колекция имаме предложения за различни дължини. Това е така, защото искаме да обхванем максимален брой клиенти и те да се разпознаят в една от новите красиви визии на марката. Като цветове този сезон ще преобладават русите коси, имаме седем различни нюанса на русото, но ние предлагаме и други цветове като деним, златисто розово, бежово, пепеливо русо. Като част от новите предложения на марката е и един специален продукт, който при смесването с боята за коса намалява интензитета на цвета. Това е предпочитана техника от много клиенти, които не искат толкова искрящи цветове, а една идея по-пастелни тонове.

Какво ще предложите за господата?
При тях се запазва тенденцията на по-дългите коси. Ако тази година бяхме свидетели на повече коса в горната част на главата, то през следващата ще преобладават още по-дългите коси до нивото на брадичката, дори и по-дълги.

От къде черпите идеи и вдъхновения за Вашите прически?
Ние от креативния екип на марката провеждаме доста срещи, на които разглеждаме различни идеи и предложения. Разискваме какво носят хората на улицата, какви десени, материи и грим използват, как предпочитат да носят косата си, с какво експериментират. И когато поставим цялата тази информация на масата за разискване, една по една се отсяват основните идеи и вдъхновения.

Колко човека участват в креативния екип на марката?
В екипа са 10 човека – абсолютни професионалисти и стилисти, но те не управляват собствен бизнес, а са наети от марката и работят за нея. Montibello притежава различни технически центрове за обучение и тези хора ръководят обученията в тях. Те са от Испания, Хърватия и дори от Обединеното кралство. Сигурен съм, че след няколко години в този екип ще участват и хора от България.

Имате ли предпочитание към дължината на косата на моделите, с които работите?coiffure beauty december 2017 montibello 2
За мен лично няма значение. Аз искам да направя красива всяка жена, независимо какви са цветът и дължината на нейната коса. Най-важното е да направим една емоционална диагностика и след услугата клиентката да се чувства добре и доволна от крайния резултат. Някои мои колеги предпочитат да работят с модели с много дълга и гъста коса. Те могат да съз¬дадат съвършен стайлинг, но когато става въпрос за истинска работа, с къса коса може да се постигне повече движение и да се стилизира по различен начин. Наясно съм, че в съзнанието на повечето хора възприятието за красива жена е тази с дълга и красива коса. По мои наблюдения обаче това усещане се променя. Все по-често виждаме къси стайлинги, които са не само атрактивни, но дават и едно друго усещане за женственост. Това го доказват и социалните медии, в които все по-често виждаме къси подстрижки в комбинация с убийствени цветове. Ролята на социалните медии в днешно време е огромна. Информацията стига до клиентите по невероятно бърз начин и на всяко място по света. Това постепенно променя нагласите особено когато виждаш, че не си в модата и може би е време да промениш външния си вид. Освен това доста от жените смятат, че са красиви с дълга коса, но тя не отива на цвета на кожата, на цялостното телосложение, на тяхното излъчване. Така че не всеки път дългата коса е правилният вариант за една визия. Да не говорим, че погледнато от страната на фризьорството като бизнес, клиентките с дълги коси посещават сравнително по-рядко салона в сравнение с тези с къси коси.

Какво е Вашето виждане за празничната визия на една дама?
Тя много зависи от това, какъв тип ще е партито, какъв ще е дрескодът на събитието. Обикновено когато става въпрос за парти, често се спираме на красива опашка или кок, но задължително трябва да помислим за цялостната визия. Защото понякога, когато имаме една запомняща се рокля и направим изискан кок, цялостното излъчване натежава. Трябва да търсим баланса. В случая, ако имаме зашеметяваща рокля, трябва да направим малко по-лека фризура и да постигнем баланс. Това важи и за обратния вариант – страхотната прическа трябва да комбинираме с по-семпла рокля. Всичко това важи и за грима и бижутата. Не се старайте да имате от всичко по много – много грим, много бижута, много луксозна рокля. Балансираната визия е най-запомняща се и прави всяка жена още по-красива.

Вие лично как ще прекарате наближаващите празници?
Обикновено през по-голямата част от годината пътувам в различни страни, за да представям нови продукти на професионалистите. Но когато дойдат празниците, искам да си остана вкъщи и да бъда със семейството си, или да се организираме и да отидем някъде на семейна почивка. Миналата година бяхме в Майорка, но следващата почивка със сигурност ще е в Хърватия. При сегашното си посещение в София не успях да видя много от града, защото програмата ни беше доста натоварена, но не се знае, следващия път може да дойда на почивка тук!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!