fbpx

coiffure beauty Ashleigh Hodges3Ашли Ходжес е родена в Англия. Енергия, креативност и позитивност струи от нея и всичко, което прави. За своите едва 30 години Ашли е постигнала изключителни успехи. Печели наградите It Girl 2014 и Fame Team 2012, стига до финалите на Британските награди за фризьорство. Изпитва истинско удоволствие от преподаването и е част от екипа на British Hairdressings Finishing School.

 На 3 октомври харизматичната англичанка предаде част от своята енергия на българските фризьори. Благодарение на нея семинарът на академия Matrix бе повече от вдъхновяващ за тях.

Вече четири поколения от твоето семейство са фризьори. Важно ли е да носиш занаята в кръвта си, за да бъдеш успешен?

Чувствам, че успехът зависи от индивидуалността. Постигаш го, като работиш здраво, но определено мисля, че наследствеността помага. За мен беше от полза от малка да съм заобиколена от фризьори и когато стана дума за обучение, ми беше лесно да направя своя избор.

 Ти си толкова млада, а вече си постигнала много във фризьорството. Предимство ли е младостта?coiffure beauty Ashleigh Hodges

По-скоро е недостатък. Хората не вземат младите на сериозно. Ако към всичко, което съм постигнала, добавя още 10 години, хората ще ме вземат много по-сериозно. Започнах млада и винаги съм била силно мотивирана, на това се дължи възходът в кариерата ми и в това отношение младостта ми е помогнала.

 Описваш стила си като нещо средно между Тим Бъртън и Одри Хепбърн. Какво имаш предвид?

Аз съм традиционалистка по отношение на това, което харесвам и от което се възхищавам. Одри Хепбърн е мой идол, така че, когато става дума за коса, предпочитам да запазя тази класическа красота във всичко, което правя. Тим Бъртън ме е вдъхновявал още отдете и винаги съм харесвала готическия стил. Той е естествена подтема в моята работа. Така, докато се стремя да запазя класиката и красотата, винаги има готическа нотка в творбите ми.

 coiffure beauty Ashleigh Hodges 5Ти си била финалист в категория „Дебют на годината“ на Британските награди за фризьорство 2015. Планираш ли да се пробваш пак и в каква категория?

Разбира се. Обичам фотосесиите и всяка година създавам колекция, с която се състезавам в различни конкурси. По отношение на Британските награди за фризьорство може би ще се пробвам в категорията за авангардни прически догодина. Стискам палци!

 Сега си част от екипа в салона на многократния носител на призове Джейми Стивънс в Лондон. Той ли е твоят ментор?

Джейми оказва голямо влияние върху мен и моята кариера от самото й начало. Познавам го от години и винаги е бил наоколо, за да ме посъветва при нужда. Най-важното нещо, което научих от него, е че, ако искаш да постигнеш целите си, трябва да работиш здраво. Не става дума за късмет, а за твоята отдаденост.

 Споделяш, че една от целите ти е да върнеш жените фризьори на върха! Кои са стилистките, на които се възхищаваш?coiffure beauty Ashleigh Hodges2

Моите колежки – глобалните артисти на Matrix – Мила Белова и Даниеле Кийслинг, са голямо вдъхновение за мен. Същото важи и за Сали Брук, Тина Фери и Индира Шаувекер от Обединеното кралство.

 Казваш, че обучителните семинари са всичко за теб. Какво ти дава професията на лектор?

Семинарите ми дават постоянна мотивация и ми помагат да развивам идеите си. Обичам да показвам на фризьорите как да създадат дадена визия по отношение на подстрижка, цвят и стилизиране, след което да видя, че те реализират наученото в нещо съвсем ново.

 Ти си част от международния артистичен екип на Matrix. Какво ти дава брандът като артист?

Matrix ми позволява да бъда артист. Той ми дава свободата да бъда себе си и да окуражавам другите да бъдат себе си. Радвам се, че имам възможността с Matrix да пътувам по цял свят и да показвам техники и продукти, които наистина ме вълнуват като фризьор. По този начин мога да показвам този ентусиазъм и страст на другите.

 coiffure beauty Ashleigh Hodges 4Участва в подготовката на колекцията от цветове за есен–зима 2017/2018, която ще представите в края на октомври. От какво е вдъхновена и какво можем да очакваме от нея?

Аз и моите колеги бяхме вдъхновени от всичко, свързано с прекарване на зимните празници в планинска хижа. Ние се вгледахме в цветовете на Северното сияние и огнените пламъци и почерпихме вдъхновение от техните палитри. Може да очаквате красиви цветове, постигнати с техниката мелтинг, в комбинация с меки текстури.

 Ти си тук, за да поканиш българските фризьори в света на Matrix. Как ще ги убедиш?

Ще им покажа различни техники от креативно боядисване с мелтинг до подстригване и стайлинг за фотосесии. Целта ми е да вдъхновя всеки фризьор в залата, така че той да вземе нещо и да го използва в салона си.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!