Какво трябва да знаете

IMG_3606Кротоновият пилинг е за клиенти над 25 години. Използва се срещу стареене, петна, акне и малко по-проблемна кожа. Киселината за пилинга съчетава кротонова, коджикова и гликолова киселина. Ефектът е моментален – още след първата процедура се вижда избледняване на петната, лифтинг ефект и видимо намаление на фините бръчки. През първата вечер след процедурата лицето не се мокри. Излющването му става до 5 дни след процедурата според възстановяването на кожата на пациента. Периодът между процедурите е между 10–14 дни. От 4 до 6 максимум процедури се прилагат според това, как реагира кожата. Желаният резултат може да се постигне и с по-малко процедури, но това е различно за всеки клиент. Препоръчително е процедурите да се правя през зимата и задължително да се използва SPF фактор на слънчева защита. В периода на излющване не се препоръчва посещение на солариум, басейн или сауна. Ако клиентите спортуват активно, се препоръчва да намалят тренировките, за да има по-малко изпотяване на лицето и да няма възпаление на кожата след пилинга. След пилинга се получава лек зачервяващ ефект върху кожата, което до следващия ден отшумява и не пречи на нормалния ритъм на живот на клиентите. Може да се нанася дори грим на лицето, но задължително с чисти четки.

 Подготовка преди пилинга

Използват се продукти на ретинолова основа за домашна употреба GIGI Retinol Forte: измивен гел; лосион – за нормална до суха кожа или за комбинирана кожа, определя се от козметика, който прави процедурата; завършващ крем, който се прилага сутрин и вечер, с 24-часово действие. Препоръчително е след крема да се нанася и SPF фактор. Тази подготовка продължава 2 седмици преди самата процедура.

Кротонов пилинг

Той е научно формулиран, за да подобри тонуса, да заличи пигментните петна и неравностите, изцяло да освежи кожата. Терапевтичният комплект съдържа 5 продукта.

Нанася се GIGI Facial Soap pH 3.50 – почистващ гел. След това се прави подготовка преди самия пилинг с Pre Peel Toner pH 3.50 – предпилинг тонер. След това се нанася ампула с кротонов пилинг, която е достатъчна за една процедура. Нанасянето започва от средата на челото в посока към слепоочията, продължава се под очите навътре и се завършва навън по скулите. След това се нанася около устните, плътно до самия контур, за да може успешно да се повлияят фините бръчки, особено при пушачите. Продължава се към брадичката и шията. Пилингът може да се нанесе и на деколтето, ако клиентката има желание. Той действа между 2–7 минути според кожата на клиента. Ако тя е по-дебела, може да се остави до 7 минути, но това винаги трябва да се съблюдава от козметика. При някои клиенти се получава фростинг ефект (побеляване на много проблемните зони), който се избърсва локално. Лицето почервенява леко. След преценка на козметика, пилингът се отнема, като преди това лицето се напръсква със спрей на основата на сода бикарбонат Neutralizer pH 8.0, за да неутрализира действието на киселината в пилинга. При контакта се получава лека пяна. Пилингът се измива с еднократна кърпа.

Нанася се изотоник, който хидратира кожата и балансира естественото pH на кожата. Процедурата завършва с крем със SPF фактор.

Ако клиентката има много силни петна, след нанасянето на изотоник процедурата може да продължи с избелваща ретинолова маска. Изчаква се да подейства 10 минути и се отмива. Отново се завършва с крем със SPF фактор.

                                                                                                    Домашна грижа

recovery-composition-1 copyПрепоръчва се използването на серията GIGI Recovery. Тя е без парабени, възстановява кожата специално след пилинг или козметични операции. Съдържа дневен крем SPF 30, който има двойно действие – хидратира кожата и я предпазва от слънчевите лъчи; и възстановяващ нощен крем, който силно хидратира кожата. Може да се използва и серумът от същата серия.

47 queries. 0,636 seconds. 27.25MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013