Апаратния маникюр тънкости на употреба

aparaten pedicure_3

аникюрът е една от приятните процедури, които могат да си позволят повечето жени. Нашата задача, като маникюристи е да дадем на клиентите красота, комфорт и здраве. В съвременния свят има много техники за маникюр. Все повече привърженици печели работата с електрическата пила – верен помощник на един мастър маникюрист.

Апаратният маникюр включва около 20 различни техники, но всички са свързани с работа с електрическа пила и фрези. Почистване на нокътната плочка и кутикула без режещи инструменти. Техниката се води безопасна, но аз не съм съгласна. В апаратния маникюр ние използваме остри и абразивни инструменти. Неправилен избор на инструмент, грешен ъгъл при работа с накрайниците, силен натиск могат да станат причина за нараняване, за това трябва да се работи внимантелно и прецизно. Апаратният маникюр намалява времето за процедурата, но този вид маникюр не е подходящ за всички клиенти. Често се налага да се комбинира апаратен с класически маникюр. Тази техника се нарича „комбиниран маникюр“.

Техниката на апаратния маникюр е по-трудна от тази на класическия. При работа с накрайниците трябва да знаем правилното положение на фрезата, трябва да се контролира натиска върху нея, задължително е да се вижда разликата между нокътната плочка и сухата кожа. При неправилна работа има голям шанс за нараняване на нокътната плочка, което в последствие може да се отрази на клиента като: цепещи се нокти, онихолизис, и други.

Всеки маникюрист, който владее техника „апаратен маникюр“ трябва да знае и да разбира какви накрайници да използва в различните ситуации. Твърдосплавни, титаниеви и керамични накрайници се ползват най-често за сваляне на стар материал. Диамантени, корундови и силиконови използват за почистване на нокътната плочка и кожата. Фрезите имат различна форма, диаметър и абразивност. В тази техника не трябва да забравяме и за дезинфекция и стерилизация. Фрезите са капризни към дезинфекция и затова трябва да избираме разтвор, който е подходящ за тях. Не всички накрайници са подходящи за суха стерилизация. За такива може да ползвате химическа стерилизация или автоклав.

Искам да обърна внимание, че подготовката и знанията на маникюриста за прилагане на техниката Апаратен маникюр трябва да е изключително задълбочена. Един обучителен курс ще спести вашите нерви, пари и време.

Изберете си подходящ преподавател и работете на курса. За да владеете тази техника перфектно, трябва да научите всичко за нея. Какво е електрическа пила и как трябва да работим с нея. Видовете фрези и тяхната употреба. Дезинфекция и стерилизация на фрезите. Видовете апаратен маникюр и тяхното прилагане на клиенти. Работа с трудни клиенти. Грешки и проблеми, които можете да имате в тази техника и техните решения. И практика. Само практиката ще изчисти грешките в работата. Докато едни измислят своята техника и я тренират върху клиенти, вие можете да инвестирате в своето обучение и да връщате тази инвестиция. Съвременния свят изисква динамика и риск. Рискувайте. Клиентите ще бъдат благодарни.

Автор на темата Елена Кирянович

48 queries. 0,174 seconds. 9.75MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013