Макс Лампартер за label.m

VVD_9092В края на юни талантливият фризьор представи тенденциите за новия сезон на label.m

 Кажи ни няколко думи за себе си.

Преди всичко аз съм международен посланик на марката label.m, което значи че постоянно пътувам и обучавам мои колеги, като им показвам новостите в подстригването и стилизирането и по-специално правенето на фотосесии и медийни изяви. Събирам и споделям различни идеи с тях и може да се каже, че съм като абсорбатор, защото вземам доста от страните, в които провеждам обучения. Аз също се уча и попивам различни техники от местната култура. Ако трябва да се представя, по националност съм аржентинец, но от 15 години живея в Европа – 7 в Лондон и 8 в Барселона. Живея вече за постоянно в Испания, но имам неповторимата възможност да пътувам по цял свят.

 Предполагам, че си за първи път в България. Какво е твоето впечатление от нашата страна?

Да, така е. Хората са много топли и влагат много страст в това, с което се занимават, като нас – латиноамериканците. За мен е голяма отговорност да съм тук, за да покажа на тези хора повече от това, което знам и на което съм способен. Ако трябва да бъда честен, атмосферата, хората, природата, дори архитектурата тук ме зареждат така, сякаш съм си вкъщи.

 Водиш редица обучения в Европа. Какво показа на българските си колеги?VVD_8520

Тук съм най-вече, за да демонстрирам последната колекция на label.m, която беше създадена в Лондон. Ние правим такава колекция всяка година, която да показва новите тенденции от марката. Става дума за тенденциите по целия свят, но взети и пречупени през призмата на марката. Това се получава след като съберем мнения на наши посланици от над 400 салона. Това са основно хората, които споделят виждания и идеи. Те не са само посланици на марката, а също събират информация и виждания по места. Резултатът е една колекция от 12 различни визии, които обхващат модните течения по света. При различните ни посещения всеки наблюдава и взема това, което отговаря на стила и основния замисъл на марката. Ние го включваме в колекцията, като го адаптираме към глобалния вкус.

 Какви са новите техники в подстригването през погледа на международния посланик на label.m?

Техниките на подстригване винаги отговарят на модните тенденции в косите за съответния сезон. А сега на мода е текстурата, която е ключов фактор при избора на техника. Не е важна само формата на подстригване, а как усещате косата си при допир и носене. Това зависи и от продуктите, които използвате за стилизиране. Актуалната техника, която използваме в работата си, е комбинация от подстригване с бръснач, което включва в себе си голяма доза прецизност, текстуриране и слайсинг. Трябва да се работи много внимателно с ножицата и бръснача, за да се получи една плътна коса. Този сезон препоръчваме вдигнатите обемни бретони, които изискват тази специална техника. Днес актуално е също използването на т.нар. подстригване чрез усукване. Тук не просто подстригваме, а режем в противоположна посока. Така текстурираме до момента, в който не намерим желаната дължина и движение в косата.VVD_8793

 Какво ще ни споделиш за актуалните прически този сезон?

В курса, който проведох в България, използвах доста силно изтъняване на косата от едната страна, което придава визията на скейтърското момиче, в комбинация с 70-арски плътна прическа от другата. При дългите коси използваме техника Twist and Tongue, за да получим леки, тип плажни вълни в комбинация с къси, силно филирани бретони. Относно подстригванията при мъжете са широко разпространени почти бръснатите глави, съчетани с по-големи дължини в горната част на главата. Все още правим доста къси и изтънени прически, но вече навлизаме в друго движение, което наричаме Stuck Mop и прилича на една голяма топка от къдрава коса. Това предлагаме на момчетата, които искат да излязат от стереотипа. Така че ние все още правим визии от старите времена, но искаме да отидем по-далеч.

 Какво ново да очакваме от label.m?

Като млад бранд, едва на 10 години, ние непрекъснато се развиваме и то много бързо. Сега сме се съсредоточили повече върху мъжете – изцяло нова линия от продукти за тях, мъжко подстригване и поддръжка на цялостен стайлинг. Направихме нов прочит на визията от 20-те с иновативни технологии и продукти. В днешно време промяната е водеща и с различни продукти можем да творим различни визии до безкрай.VVD_8323

Какво е усещането да работиш в един от най-креативните екипи и брандове в света?

Това е като сбъдната мечта. Отне ми седем години, за да го направя. Вече 15 години работя с Toni&Guy и почти 10 – с младия бранд label.m. Първо исках да работя в салон, след това да стана обучаващ, което се и случи. Исках да пътувам по целия свят, което и правя. Продължавам да си пожелавам и мечтая за някои неща и сякаш желанията се сбъдват. Сега съм като разглезено дете – не мога да спра да искам още.

 Какво ще правиш през лятната си отпуска?

Аз съм фен на караваните и това, което най-често правя, е да обикалям на различни места в Испания. Обичам да почивам сред природата. Тази година ще пътувам до плаж Тарифа с няколко мои приятели, които ще ме учат на кайтсърф. Надявам се, че ще имам добри учители и ще се получи. Ако оживея след това, се връщам в Барселона. Е, надявам се, че всичко ще е ОК, няма да ставам професионалист по кайтсърф все пак.
 Кое е мястото, което искаш да посетиш, и нещото, което искаш да направиш в близко бъдеще?
Да отида на едноседмична почивка за духа, т.нар. Life Coaching, може би някъде в Италия, а защо не и в Бали. Миналия месец бях в Южна Африка, а бих искал да отида още в Коста Рика. Друга хубава мечта е шест месеца в Индия, защото аз съм пътешественик и не мога да съм там само за седмица!
47 queries. 0,251 seconds. 10MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013