Мастните клетки лесно се натрупват в тялото ни. По-трудно е да се преборим с тях. Вече не е нужно да лягаме под скалпела. Coiffure Beauty ще ви посвети в тайната на неоперативната липосукция с „Ултрашейп”.
Д-р Радина Денкова е специалист по козметична дерматология, завеждащ лазерен сектор и сектор козметична дерматология към Aesthe Clinic. Завършва медицина в Медицинска академия в София през 1990. Работи като началник/завеждащ Кожно отделение в 5-та МБАЛ. Член е на Българското дерматологично дружество.
Какво представлява неоперативната липосукция? Неоперативната липосукция с „Ултрашейп” е безопасна, неинвазивна процедура, при която се използват ултразвукови вълни за избирателно унищожаване на мастните клетки. Същевременно се запазват кожата, нервите, кръвоносните съдове, с цел намаляване и оформяне на контурите на определени части от тялото за неопределен период от време.
С какво помага?
„Ултрашейп” помага за намаляване на обиколката на проблемни участъци от тялото, за изглаждане контура на тялото, за оформяне на тялото, както и за коригиране на несиметрични участъци вследствие на липосукция. Тя е гаранция за безопасно и ефективно намаляване на мастните клетки от определени участъци на тялото. Процедурата може да се прилага в областта на корема, паласките, бричовете и бананите (областта под дупето).
Болезнена ли е процедурата?
Процедурата с „Ултрашейп” е абсолютно безболезнена.
Каква е разликата между ултразвуковата липосукция и ултрашейп?
В Aesthe Clinic се прилагат и двата метода – оперативният с ултразвуков липосуктор и неоперативният с „Ултрашейп”.
При оперативния метод ултразвуковият липосуктор едновременно разбива мастните клетки с помощта на ултразвук и в същия момент ги изсмуква под формата на мастна емулсия, като ги изхвърля от организма. Операцията се извършва под обща анестезия и пациентът напуска клиниката след няколко часа.
При „Ултрашейп” мастните клетки в дадена област също се разбиват с помощта на ултразвук, но тук т.нар. „мастна емулсия” се резорбира от кръвоносната система и се преработва чрез черния дроб.
Кога се забелязват резултатите от процедурата?
Те се проявяват след около 20 дена, което е необходимото физиологично време за резорбция на освободената от клетките мазнина. Резултатът е до 2 – 2,5 см намаляване на обиколката на третираните зони.
Кои са идеалните пациенти?
Това са всички мъже и жени, които имат излишък от мазнини в областта на корема, ханша (любовни дръжки), „бричове”, на външна част на бедрата. Понякога тези части са резистентни на диети и упражнения и трудно се изглаждат. Възможно е също и множествено третиране на повече от една зона.
Необходимо ли е да се спазва диета, за да има резултат?
Препоръчително е процедурата да се съчетава с диета и фитнес програма, изготвени от личния ви диетолог и фитнес инструктор. От съществено значение е след процедурата да се премине на нисковъглехидратна 20-дневна диета. Необходимо е да се знае, че това не е процедура за намаляване на теглото или за решаване на проблеми, свързани със затлъстяването.
Има ли странични ефекти след процедурата с „Ултрашейп” или противопоказания?
След процедурата човек може веднага да се върне към ежедневните си дейности. Може да има слаб дискомфорт и лека болка в третираните зони. Противопоказно е да се подлагат на тази процедура бременни, хора с метаболитни разстройства, пейсмейкър на сърцето, HIV положителни и всички видове хепатит (без хепатит А), коремна херния, приемане на аспирин и нестереоидни противовъзпалителни медикаменти през последните 10 дни, излагане на и работа в среда с органични фосфати/пестициди.
Какво е необходимо да се знае, преди да се подложи човек на тези процедура?
Две седмици преди процедурата трябва да се изключи приемът на аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства, а също така и на аналгетици. При редовно вземане на витамин Е приемът му се спира една седмица преди процедурата с „Ултрашейп”.
47 queries. 0,216 seconds. 11MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013