В началото на юни две водещи фигури в семейството на Joico представиха у нас новостите на марката

daniel-granger_large-484x706

Даниел Грейнджърполучава първите си ножици, машинка за подстригване и гребен на 13-ия си рожден ден и от тогава не е преставал да се занимава с фризьорство. От 10 години е собственик на салон в Нортхемптън близо до Лондон. Той е международен преподавател в тима на Joico, към който се присъединява преди близо 5 години. Ежедневно провежда обучения и работи в салона си, така че последните няколко години са като един вълнуващ филм за него.

 

 

 

 

 

DSC_3750КаспърХемшир е обучител на Joico,
който се присъединява към марката преди две години.

 

 

Какви са новостите в цветовете за летния сезон от Joico?

Каспър:Не може да пропуснем русите цветове –те са винаги модерни през лятото. Тази година ние от Joico лансираме една съвсем нова линия от руси цветове –SoftyBlonde, която допълнихме с още три интензивни нюанса. С нея засилваме наситеността на бежовите, натуралните руси и златисторусите тонове. Към тези нови цветове сега прибавяме и новите течни цветове. Това е нов продукт, който разработихме, за да поддържа цвета по-дълго време. Тези течни цветове са много лесни за употреба.Прилагат се директно към косата, като се смесват с активатор, който активира пигментите. Този продукт може да се нанесе след изсветляване или силно изрусяване на косата. Те са разработени така, че да са лесни за употреба и дапридадатлек блясък на светлите тонове. Има ги в 4 нови цвята – натурално сребристо, натурално виолетово, натурално бежово и натурално златисто. По принцип златистото е топъл цвят и може да се използва,когато клиентите са направили косата си прекалено светлоруса, почти бяла. Точно в такива проблемни моменти може да използваме това натурално златисто, защото то не стои толкова жълто и може да се добави, за да получим перфектен рус цвят.DSC_4318

Какво по-различно ще кажете за формата на косата и дължините?

Даниел: В днешно време няма определени критерии и точни тенденции в дължината на косата. Възможни са всякакви вариации – от къси до бунтарски развихрени рокерски визии. Но тази година може да стигнете още по-далеч. Може да сте с къса коса, но в отделни сектори тя да бъде по-дълга. Много се търсят прически типбоб, както и подстригвания в техникаташаг, която се прилага предимно на по-дълга коса в предната част на главата. При тази техника се постига доста движение в косата и съответноима повече възможности за стилизиране. Внаше време клиентите са по-задоволени от всякога. Имат качествени продукти за коса, качествени инструменти за оформяне на прическата като маши и преси и качествени фризьорски услуги. Ако сте отворени към модата и експериментите и искате да изпробвате нови прически и цветове, сега имате реална възможност и средства за това. Ако вече ви е досадила сегашната визия, винаги може да промените цвета на косата или да си направите бретон например. Естествено за летния сезон не може да пропуснем плажните къдрици, те никога не излизат от мода. Такава прическа се поддържа лесно. Дори не е необходимо да използвате много стилизиращи продукти – с малко гланц и блясък за коса може да имате идеалната плажна прическа. Друга тенденция тази година е сексикъсо русо, което аз много харесвам. Хората също много я харесват, но не отивана всеки.

Кои ще са най-актуалните прически за сезона?

Даниел: Тази година говорим за прически, издухани назад, и за повече спуснати коси. Ние като фризьори сме хора, които работим в света на модата и консултираме клиентите какво могат да направят с косата си. Някои от тях знаят точно какво искат, но повечето казват:„Какво ще направиш с прическата ми, за да изглеждам различно?“. Това, което ме движи напред и настина ме вдъхновява, е модният подиум. Всички пътувания по работа, различният стил и идеи – това наистина е супер вдъхновение за мен. Взимам от всичко по малко и искам да направя нещо по-различно, да изляза от стандарта – вълни, къдрици, прически дискънект, бретони, какво ли още не. DSC_4134

С какви нови продукти може да ни грабне Joico?

Каспър: Има някои продукти, които марката не е лансирала във всички свои представителства. На презентацията в София показахме някои от новите стилизанти на Joico. Не мога да пропусна един забележителен продукт –Hair Shake, който, за съжаление, още не се продава в България. Друг много добър продукт, на който акцентираме, е течната пудра, с която постигаш различна текстура на косата в зависимост от това, дали я използваш на суха коса или преди сешоар. Един от моите любими продукти е Flip Turn – спрей за обем. Първоначално изглежда като съвсем обикновен лак за коса в голяма опаковка, но прави различна текстура на косата, постига страхотен обем и издръжливост на текстурираната прическа.

Какви са препоръките Ви към клиентите за добра грижа за косата през лятото?

Каспър: Сега е много важно да се грижим за цвета на косата си и по-точно да я предпазим от вредните UV лъчи. За тази цел може да използваме Dry Oil Sprayс естествени антиоксиданти, които предпазват косата от слънцето. Не утежнява и не прави косата мазна.Той е разработен за фини коси благодарение на леката си текстура. Може да го използвате и на къдрава коса,за да дефинирате красиви къдрици. Ако искате да изглеждате още по-привлекателни на някое вечерно парти, може дори да го използвате на кожата за повече блясък, особено ако вече имате слънчев загар.

Какво да очакваме от Joico в бъдеще?

Каспър: Смело мога да твърдя че компания като Joico никога не стои на едно място, ние се развиваме постоянно. Нашият научноизследователски отдел работи неуморно. Лабораториите ни в САЩ в момента разработват новите цветове за коса, които ще лансираме на пазара през следващата година.

Коя е следващата дестинация, към която се отправяте?

Даниел: Аз ще пътувам до Норвегия за едно обучение. След това ми предстоят снимки за British Hairdresser Awards, след което предстои дългоочакваното откриване на моята нова академия в Нортхемптън. Следва посещение в Турция, където ще откриваме ново представителство на Joico.
Каспър: Аз също ще ходя в Норвегия и след това отново сме заедно в Турция. По-късно ще се отправя на едно дълго чакано от мен пътуване до Япония. Смятам, че там ще събера много нови идеи, които да ме вдъхновят в моята работа. Ще съчетая почивката с работата.Повечето хора смятат, че трябва или да се почива, или да се работи, но когато хобито ти е работа и си креативна личност, всичко, което виждаш се превръща в идея, която може да реализираш.
47 queries. 0,214 seconds. 9.75MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013