Coiffure_12_2014-1От доста време не си давала интервюта за медии. Защо се отдръпна от светския живот?

 След дългото ми присъствие в светския живот загубих интерес към това да се появявам непрекъснато по медиите и по партита. Общо взето в България светският живот протича по един и същи начин и с едни и същи хора. Така че нормално бе в един момент всичко това да ми омръзне. Не изпитвам удоволствие и потребност от това да се изявявам публично. Отдавна съм се доказала на себе си и на останалите. Сега в живота ми има и други приоритети. Ако преди на първо място бе кариерата ми, днес е семейството. Именно смяната на приоритетите налага моето така да се каже дистанциране от светския живот.

 Как се промени животът ти след титлата IMG_0096Мис България през 1998 г.?

 Като цяло в положителна насока, все пак това бе най-важното събитие в живота ми, когато бях на 20 години. Последва огромен интерес от страна на медиите и  на обществото. Всичко това оказа отражение върху психиката ми и като цяло върху по-нататъшната ми кариера по онова време.

 В днешно време не е много популярно да си модел и да имаш няколко деца…

 Да, така е. Все пак кариерата на модел и отговорностите на титлата Мис България са до определена възраст. След това е нормално една жена да се омъжи, да създаде семейство, да народи деца. В днешно време младите хора рядко се женят, да не говорим да имат деца или ако имат, то ще е само едно. Моята визия за семейство е малко по-различна. В това отношение съм по-консервативна, дори традиционалист. За мен двама души първо трябва да сключат брак, а след това да се появят и децата. Аз така и направих. Със съпруга ми сме заедно вече над10 години, което е един достатъчно дълъг период. Дълго време живяхме на семейни начала, последва сватба. Роди се първо дъщеря ни, която е вече на 5 години, а сега се грижа за сина ни, който е на година и половина. Това е моята идея за семейство, съвсем традиционна и консервативна, която може би не се вписва в днешния начин на живот.

 IMG_0384Каква е твоята формула за спокоен живот?

 Спокойствието трябва да бъде вътрешно усещане, което човек сам си изгражда. Човек трябва да има вътрешен мир и равновесие. Всеки решава за себе си и поставя граници докъде трябва да се навлиза в личното му пространство. Така че спокойният живот е нещо много относително. Това се отнася и за щастието. За едни е кариерата, за други е семейството. За мен формулата за щастие е, че човек трябва да има работа, семейство, приятели, забавления. Генерално погледнато, за да бъде той щастлив, трябва да има от всичко по малко или от всичко по много. Трябва да има баланс между здраве, кариера и семейство. Те са взаимосвързани и допълващи се. Те определят щастието на човек. Това се отнася и за човешките отношения. Трудното в брака е всекидневната борба за баланс, а той се постига с компромиси и от двете страни.

 Съпругът ти се занимава с различни бизнеси, като един от тях е диамантеният бизнес. Съгласна ли си с Мерилин Монро, че „диамантите са най-добрият приятел на жените“?

 Аз обичам диамантите, но те не са най-добрите ми приятели. За мен на този етап най-важно е семейството и особено децата, защото те са все още много малки и имат нужда от моята подкрепа и внимание. Разбира се, всеки обича красивото, луксозното, да се чувства уютно. Да, имам диаманти, радват ме, но в никакъв случай те не са най-добрите ми приятели.

  IMG_9947Титулуват те като Мис България на всички времена. Как успяваш да поддържаш форма, особено след двете раждания?

 Благодаря за комплимента. Като цяло успявам да поддържам килограмите и мерките, които имах преди. Особено след второто раждане влязох бързо във форма. Помогна ми фактът, че кърмех и тренирах. Дори и бременна тренирах. Не спазвам диети, но се храня здравословно и следвам определен хранително-двигателен режим, изграден през годините, който се превърна за мен в начин на живот. Много е важно човек да се движи – няма значение дали ще е посещение във фитнес залата, разходка в парка, бягане, каране на колело или друго физическо натоварване. Всеки трябва да практикува това, което му допада. Относно хранителния режим – аз не пия и не пуша, не ям тестени, сладки и пържени храни, не консумирам месо. Наблягам предимно на зеленчуци, плодове, риба и други морски продукти.

 

 А налагаш ли този режим и на децата си?

 Не, те ядат абсолютно всичко. Мога да кажа, че се хранят здравословно. Баща им предпочита предимно месо и когато се приготвя вечерята, има разнообразие от храна. На мнение съм, че децата трябва да се хранят разнообразно и в един период от живота си те сами ще изберат своя начин на хранене. Нямам тази мания да налагам своя начин на хранене и на останалите, особено на децата си.

 С какво се занимаваш сега?

 В момента съм единствено и само майка. Никога не съм си представяла, че отглеждането на деца може да е толкова трудно. Имам юридическо образование и последно имах бизнес с бижута в ЮАР. Когато синът ми стане на 2 години, планирам да тръгне на градина и така ще имам време да започна отново работа. Какво точно, още не съм решила, но ще бъде нещо различно.

 IMG_0220Имаш линови планове за собствен бизнес?

Аз съм активен човек и от малка работя, така че у мен е заложена потребността да се развивам и работя. Работата ми дава много, повдига духа ми и ме кара да се чувствам пълноценна. Обмислям някои идеи, но с какво точно ще се занимавам, предпочитам да не го обявявам публично до момента, в който не стане факт.

 Как се забавляваш със семейството си?

 Съпругът ми много пътува и в момента главно през уикенда отделяме повече време да бъдем заедно. Обикновено се съобразявам с режима на децата. Отиваме там, където е подходящо за тях – на екскурзия или детски клуб, на кино или театър. Децата наистина обичат да сме в Африка, тъй като там като че ли има повече удобства, ежедневието е някак по-уредено. Естествено обичат и да са тук, в България. Много обичат морето, особено когато ходим на гости при родителите на съпруга ми в Черна гора. Там има хубава природа, море, гора – всичко е запазено, за разлика от нашето Черноморие.

 Съгласи се да направиш фотосесия за списание Coiffure Beauty. На какво дължим тази чест?

На дългото ми приятелство с Вили Боршукова. Ние сме приятелки от 20 години и тя е един уникален и благороден човек. Винаги се изумявам на силата й да съчетава всичко в едно – да бъде майка и бизнесдама, да помага на толкова много хора в нужда. Възхищавам се на голямото й сърце и на това, че е толкова широкоскроен човек. Как намира време и енергия да прави всичко наведнъж. За мен тя е един много специален човек и, дай Боже, да има повече такива българи. Аз съм патриот и винаги може да разчитате на моето съдействие.

 коса и грим салон Магама

фотограф Стефан Неделчев

интериор КАRE

 

47 queries. 0,306 seconds. 10MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013