Силиконът губи все повече точки пред естествената красота. Coiffure Beauty ще ви научи как да й се радвате, доволно изпъчили повдигнат и стегнат бюст.

 gardi_1Неинвазивното естетично моделиране на тялото печели все по-голяма популярност. Високите цени на операциите и вероятността от усложнения карат все повече хора да се ориентират към безоперативните процедури. Сред тях е и микролъчевата технология, която е американска разработка и от няколко години се разпространява в цял свят. Благодарение на нея се постига повдигане и стягане на бюста по естествен начин, стимулирайки организма и неговите функции. Получава се видимо увеличаване на гърдите, за което всяка жена мечтае. Не става дума за някаква магическа технология, която замества силиконовите импланти, а за ефективна и почти безболезнена алтернатива.
Повече за серията Breast Enhancement за повдигане, стягане и увеличаване на бюста ще сподели Андрей Андреев – изпълнителен директор на фирма „Анкора ЕООД”. Под търговската марка IPL Bulgaria тя е на пазара за козметично оборудване вече две години. Производителят, който „Анкора ЕООД” официално представлява в България, е Honkon Technologies – един от най-големите производители на високотехнологична апаратура в света.

 На какъв принцип действа апаратурата за повдигане и стягане на бюста?

Използва се светлина със специфична дължина на вълната. Тя повлиява положително на редица естествено протичащи в организма процеси. Активира се симпатиковият нерв, отговорен за циркулацията на кръвта, потенето и функционирането на жлезите, повишава се кръвното налягане в кръвоносните съдове на гърдите, стимулира се секрецията на естроген и повторният растеж на гръдни клетки, ускорява се микроциркулацията, подобрява се структурата на съединителната тъкан, предизвиква се нов растеж на млечната жлеза и уголемяване на мастните клетки. По този начин гърдите се повдигат, оформят и стягат по естествен и естетичен начин.

 За кого е предназначена процедурата?

Като цяло – за жени над 30–35 години, когато се появяват специфични проблеми – увиснал бюст, деформация след кърмене, асиметрия и др. От нея могат да се възползват обаче всички над 18 години, когато се наблюдава уравновесяване на хормоналното ниво. Апаратурата помага и при усложнения след отстраняване на доброкачествени или злокачествени тумори.

 Има ли противопоказания?

Както при повечето технологии, свързани със светлинен източник, има такива – бременност, кърмене, отворени рани, туморни заболявания, медикаментозно лечение, при което са противопоказни манипулации със светлинен източник, по време на цикъл. Препоръчително е да не се приемат противозачатъчни средства по време на курса. Странични ефекти не са наблюдавани при жени в нормално здравословно състояние. Светлината, с която се работи, е изцяло във видимия спектър, така че няма повод за притеснения.

 Какъв ефект се постига?

Наблюденията и тестовете показват, че промяната е в рамките на 1–3 см след първите две манипулации (често този ефект се наблюдава още след първата). След края на цикъла, който стандартно включва 6–8 процедури през интервал от 1–2 седмици, се наблюдава 3–5 см повдигане и уголемяване на бюста. Резултатът обаче е строго индивидуален, продължителността – също. Поддържаща манипулация може да се направи след 6 месеца. Трайността на ефекта зависи от организма на всяка пациентка и може да продължи до няколко години.

 Какво представлява самата процедура?

Тя продължава 30–40 минути. Подготвя се участъкът, който ще бъде третиран. Почиства се с мляко и се нанася контактен гел. Самата манипулация трае 10–20 минути. Усеща се бодване и парване. Болката е поносима, подобна на фотоепилацията и е по-скоро дискомфорт. След това третираната зона се оставя да се охлади за 10 минути. Почиства се. Може да се приложи мануален масаж около 10 минути. Веднага след манипулацията пациентката може да се върне към ежедневните си задължения.

 Има ли препоръчителни следманипулационни грижи?

Да се избягват морски деликатеси или храни, богати на пигменти, за да не се получи потъмняване на кожата. Не е препоръчително зоната да се мие с гореща вода поне седмица. Манипулацията може да се комбинира с упражнения за повдигане на гърдите и по-активен начин на живот.
Важно е да отбележим, че сама по себе си нито една технология не е чудотворна. Тя трябва да е част от една обща програма, включваща адекватен хранителен и двигателен режим, за да се постигне максимален ефект. Не е добра идея да се прилагат паралелно кремове или таблетки за повдигане на бюста, тъй като различните медикаментозни съставки могат да влязат в реакция и да са противопоказни при работа със светлина!

 Има ли сезон от годината или от месеца, когато не е препоръчително да се прилага процедурата?

Не е желателно излагането на третирания участък на слънчева или ултравиолетова светлина. На солариум е препоръчително да се отиде поне 10–14 дена преди/след манипулацията, а за плаж интервалът трябва да бъде 25–30 дена. Използването на защитни кремове не гарантира, че няма да се получи пигментация. Ако все пак се излагате на слънчева светлина, то използвайте медицинска козметика със SPF не по-малък от 30. Препоръчително е процедурата да се прави седмица преди или след менструален цикъл, заради повишената чувствителност в този период.

 Колко струва една процедура?

Около 80–100 лв. Целият пакет включва традиционно 6 процедури, като препоръчителни са 5–8. Пакетната цена е преференциална и обикновено е в диапазона 300–400 лв. В момента в България има два апарата, поддържащи тази технология – един в София и един в Бургас. Скоро се очаква да заработят повече. В цял свят това е наложена манипулация от около 5 години. Само в Япония работят над 200 студиа, специализирани в Breast Enhancement.

 Има ли процедурата странични ефекти?

Странични ефекти по принцип няма. Ако клиентката идва за първи път, й се правят 2–3 пробни импулса под мишниците или отстрани на гърдата, за да се провери за евентуални алергични реакции или противопоказания. Ако в рамките на 48 часа не се наблюдава реакция, бюстът се третира. Разделя се на 4 зони, като се работи отвън навътре и отдолу нагоре. Като цяло се търси ефектът на леко зачервяване.

 Всеки ли може да борави с този апарат?

Не е необходимо операторът да притежава медицинско образование, но е препоръчително да е дипломиран козметик поради специфичните процеси и реакции, които настъпват и могат да се наблюдават. Ние провеждаме обучение, което разяснява спецификата на апарата от гледна точка на теорията (технология, параметри, ефекти) и практиката.
 текст Екатерина Чиликова I снимки IPL Bulgaria
49 queries. 0,207 seconds. 10MB
Pneuma and ElmediaPro © 2013